VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Chalupa Nejdek

zpět
 

Popis:
Chalupa na samotě u lesa v Krušných horách. Nejdek 3km, Karlovy Vary 15km.

Kód objektu: 232

Kapacita: 6

 

Cena:
Leden 7000Kč/týden, únor - březen 8400Kč, duben - červen 7000Kč, červenec - srpen 8400Kč, září - prosinec 7000Kč, Vánoce 10000Kč, Silvestr 14000Kč. Elektrická energie a dřevo na roztápění je v ceně pobytu, brikety se hradí dle skutečné spotřeby.

Objekt:
Chalupa, kterou ocení hlavně milovníci klidu, pohody a starých časů. Objekt je vhodný pro rodiny s dětmi. Dvě samostatné ložnice v patře s celkovou kapacitou 6 lůžek + dětská postýlka. 1. ložnice - manželská postel, stůl + židle, velká knihovna, komoda. 2. ložnice - 3xpostel, dětská postýlka, stolek + židlička pro dítě, truhlice. Kuchyně - jídelní stůl, 4 židle, 2 křesla, plynový sporák, dřez, mikrovlnná trouba, kompletní výbava pro vaření a stolování. Obývák s krbovnou - 4 křesla, 2 stolky, velká komoda na šaty, rozkládací gauč, krbová kamna a otevřený krb. Předsíň a chodba - botníky, šatní skříň, lednice s mrazákem, zahradní nábytek, hasicí přístroje. Koupelna - WC, umyvadlo, vana, el. bojler s baterií (pro dobu, kdy není provozován kotel). Kotelna - kotel na tuhá paliva (dřevo, brikety), bojler 100l. Topení si klienti obhospodařují sami. Pracovna - ponk pro kutily, zahradní potřeby, hračky. Oplocený pozemek o rozloze 1800 m2. V zimě nutné použít sněhové řetězy. Majitelé dbají o zachování původního vzhledu chalupy i způsobu života v souladu s ekologickými principy. Chalupa je vybavena tak, aby splnila základní požadavky na komfort, ale s ohledem na minimální spotřebu energií a se snahou o využití obnovitelných zdrojů. Obchod a restaurace 3km.

Okolí:
Chalupa poskytuje kvalitní zázemí pro odpočinek a výlety do okolí. Společníkem vám bude les, potok, naprostý klid a lesní zvěř. Cykloturistika, procházky lesem, sběr lesních plodů, posezení u táboráku nebo grilu. Koupaliště Lesík, koupaliště Šindelová. V okolí chaty jsou sjezdovky různých obtížností, soukromá sjezdovka pro děti a začátečníky je nedaleko. Chalupa je ale rájem především pro běžkaře. V blízkosti chalupy vede udržovaná běžkařská magistrála směrem na Pernink, Blatnou, Boží Dar, s propojením na německé okruhy. Bruslit lze na zimním stadionu v Nejdku, na přehradě lesík (3km) nebo malém rybníku (500m). Výlety do okolí: rozhledna z r. 1897 na Tisovském vrchu (977 m.n.m.). solná jeskyně Nejdek, stará štola (Vlčí jámy) - z pozůstatků po dolování rud komorovým způsobem, který vytvořil propadlinu, Blatenský vodní příkop (12km dlouhý z r. 1540)- unikátní konstrukce umělého kanálu užívaného k těžbě rud a jako energetická základna pro průmysl v Horní Blatné, rozhledna na Blatenském vrchu vysoká 21 m vybudovaná v r. 1912, Skály na Strašidlech - výška skalních stěn dosahuje až přes 20 m, poměrně kvalitní terén pro sportovní lezení lokálního významu.

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info