VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Chata Dobřínsko

zpět
 

Popis:
Osamoceně stojící chata v malém lesíku nedaleko Moravského Krumlova (8 km). Ivančice 13km, Znojmo 40km.

Kód objektu: 234

Kapacita: 8

 

Cena:
Sezóna 7700Kč/týden + elektrická energie, Silvestr 8500Kč + elektrická energie. Mimosezóna: 1 osoba 500Kč/os./den, 2 až 4 250Kč/os./den, 5 osob 200Kč/os./den, 6 až 8 osob 180Kč/os./den + elektrická energie. U pobytů kratších než 3 noci (např. víkend pátek až neděle) vlastní povlečení nebo za příplatek 60Kč/lůžko. El.energie se hradí na místě dle skutečné spotřeby - 5Kč za 1 Kwh, pevná paliva (1q uhlí za 300 Kč, 1m3 dřeva za 350 Kč). Průměrná spotřeba elektrické energie za týden v létě je 90 kw, v zimě 210 kw. Rekreační poplatek obci 6Kč/os./den.

Objekt:
Chata poskytuje soukromí a je určena pro maximálně 8 osob (6 lůžek + 2 přistýlky-rozkládací gauč). Chata má přízemí a dva podkrovní pokoje, na každém ze tří pokojů jsou dvě lůžka. V přízemí se nachází jedna ložnice, obývací pokoj s vybaveným kuchyňským a jídelním koutem (elektr. sporák, rychl.konvice, lednička s mrazicím boxem, mikrovlnná trouba), dále koupelna se sprchou a toaletou. Vytápění krbovými kamny a el. přímotopy. Neoplocený pozemek. Parkování je přímo u objektu. Příjezd k chatě je po polní zpevněné cestě. Chatu je možno využívat celoročně. Obchod 500m, další obchody a restaurace 5km v Moravském Krumlově. Cena nezahrnuje spotřebu energie a rekreační poplatek obci.

Okolí:
V obci se nachází hřiště vhodné pro fotbal, nohejbal, volejbal (je nutné mít vlastní sportovní náčiní). V okolí najdete také cyklistické a vinařské stezky. Koupání - přímo u chaty v menší nádrži (spíše pro děti cca 90 cm vody). Nejbližší koupaliště leží v obci Vémyslice (10km). Další bazény a otevřená koupaliště v Hrotovicích (20km), Nové Vsi, Zbýšově (17km), Uničově (20km). Výlety do okolí: v nejbližším městě (Moravský Krumlov) najdete světoznámou Slovanskou epopej - obrazy Alfonse Muchy, můžete shlédnout i kapli svatého Floriána a navštívit místní muzeum či galerii. Ve druhém větším městě - Ivančicích se narodil Vladimír Menšík a je zde jeho muzeum i muzeum již zmíněného malíře Alfonse Muchy. Každoročně se zde konají slavnosti chřestu. Za obcí Jamolice je řeka Jihlavka, nad jejímž údolím leží zřícenina hradu Templštejn, která je volně přístupná. Celé údolí řeky je lemováno skalami a řeku je možno využít ke koupání, raftingu a s povolenkou k rybolovu. Nad touto řekou se nachází unikátní přírodní rezervace Hadcova step se specifickou faunou i flórou. Leží zde i vodní elektrárna Dalešice a nedaleko rozhledna Babylon. V obci Řeznovice se nachází románská rotunda sv. Petra a Pavla. Obec Dobřínsko najdete nedaleko od Brna (40 km), kde můžete navštívit ZOO, přehradu s výletem na parníku či hrad Špilberk, Petrov nebo Veveří. V blízkém okolí chaty leží také několik zámků a hradů, např. Náměšť nad Oslavou, Jaroměřice nad Rokytnou, Vranov nebo Bítov.

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info